MOSA.hu

 • Gyere velünk! Gyalogoljunk együtt!

 • 2

  Megszűnő csatornák, vezetékek, pincék, üregek kitöltése.

 • 3

  Kis testsűrűségű, nagy viszkozitású habbeton készítése, injektáláshoz, hőszigeteléshez.

 • 4

  Utak és közművek teljes körű kivitelezése.

  Monspart Sarolta-díj az idősekért

  Az időskorúak fizikai és szellemi aktivitásának megőrzéséért

  A „Monspart Sarolta-díj az idősekért” elnevezésű elismerés az időskorúak fizikai és szellemi aktivitásának, jóllétének megőrzése, valamint az idősek iránti szolidaritás erősítése érdekében végzett kiemelkedő tevékenység elismerésére adományozható.

  A  Monspart Sarolta-díj az idősekért nem csak azokat ismeri el, akik nap mint nap tesznek ezért a korosztályért, az idősek aktivitása érdekében, hanem alkalmas arra is, hogy emléket állítson Monspart Saroltának. Monspart Sarolta, a Nemzet Sportolója élete során kifogyhatatlan energiával küzdött azért, hogy az idős emberek aktivitását és egészséges életmódját ösztönözze. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a közösségben végzett mozgás megakadályozza az elmagányosodást és az izolálódást.

  A díjat 2021-ben Novák Katalin alapította családokért felelős tárca nélküli miniszterként.

  2023 tavaszától a Kultúráért és innovációért felelős miniszter által adományozható elismerésekről szóló 2/2023. (III. 8.) KIM rendelet alapján kerül sor a díj átadására.

  Évente három Monspart Sarolta-díj az idősekért elismerés adományozható, kizárólag természetes személyek részére. A díjazottak emlékérmet és az adományozást igazoló oklevelet kapnak. A díjhoz 500 ezer forint összegű pénzjutalom jár.

  MoSa-díjak az idősekért átadása

  Magyar Tájékozódási Futó Szövetség díjátadó

  Első díjátadás a világbajnok tájfutónő születésnapján

  A Magyar Tájékozódási Futó Szövetség 2022. november 17-én első alkalommal adta át a Monspart Sarolta-díjakat a világbajnok tájfutónő születésnapján, a Magyar Sport Házában.

  Gajdos Tamás és Meronka Péter voltak az első díjazottak.