MOSA.hu

 • Gyere velünk! Gyalogoljunk együtt!

 • 2

  Megszűnő csatornák, vezetékek, pincék, üregek kitöltése.

 • 3

  Kis testsűrűségű, nagy viszkozitású habbeton készítése, injektáláshoz, hőszigeteléshez.

 • 4

  Utak és közművek teljes körű kivitelezése.

  Monspart Sarolta-díj a tájfutásért

  A tájékozódási futás népszerűsítéséért

  A díj a tájékozódási futás népszerűsítéséért, a sportág ismertségének növeléséért vagy fejlődésének elősegítéséért kifejtett kiemelkedő tevékenységért adományozható, évente legfeljebb három fő részére.

  A díjazottak személye elsősorban nem a tájékozódási futás belső köreiből kerül ki, inkább a sportágon kívül tevékenykedő olyan civil vagy közéleti szereplő, aki az elmúlt időszakban sokat tett a tájékozódási futás sportág és/vagy az egészséges életmód támogatásáért, népszerűsítéséért.

  Gajdos Tamás első komoly versenysportja a tájfutás volt, amit 48 éve Monspart Sarolta 1972-es VB-győzelme által inspirálva kezdett el. Aztán inkább az atlétika és más futásalapú sportágak ragadták magával, de az örök szerelem mindig is az erdőn-mezőn egy szál térképpel űzhető tájfutás maradt.

  Tamás többször segített TV- és rádióműsoraiban népszerűsíteni a tájfutást, korábban a Szövetség alelnöke is volt. Monspart Saroltai búcsúztatásán a tájfutáshoz kapcsolódó búcsúbeszédet mondott.

  Meronka Péter a tájfutó sportágba, mint külsős média szolgáltató, műsorszerkesztő, TV riporter, ötletgazda 2021-ben, a győri Rövidtávú Országos Bajnokság kapcsán került be.

  Péter és csapata, az Oxygen Media Group jelentős részben hozzájárult mind az említett győri nagyrendezvény, mind pedig a 2022. évben elindított népszerű és sikeres, Sport TV-ben bemutatott Tájfutó Magazin televíziós sportági médiasorozat magas színvonalú és látványos megvalósításához.

  A Tájfutó Magazin olyan professzionális és látványos, a tájfutást sok színes szemszögből bemutató eszköz lett, ami nagy mértékben növeli a sportág média megjelenését, egyúttal a műsorfolyam eszközt ad a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség tagszervezeteinek ahhoz, hogy támogatók és szponzorok felé könnyebben nyissanak, ezáltal javítja anyagi lehetőségeiket, áttételesen szolgálja a magasabb szakmai színvonal elérését. Meronka Péter munkája mindezek megvalósításában elévülhetetlen: ötletei, közvetlen és segítő hozzáállása, rugalmassága és elkötelezettsége által halad előre a tájfutás médiaprogramja.

  MoSa-díjak a tájfutásért átadása