MOSA.hu

  • Gyere velünk! Gyalogoljunk együtt!

  • 2

    Megszűnő csatornák, vezetékek, pincék, üregek kitöltése.

  • 3

    Kis testsűrűségű, nagy viszkozitású habbeton készítése, injektáláshoz, hőszigeteléshez.

  • 4

    Utak és közművek teljes körű kivitelezése.

    A 2021-es díjazottak

    Korik Andor Pálné (Korik Vera), nyugdíjas, tájfutó, Monspart Sarolta segítője
    Monspart Saroltával futótársaként kerültek kapcsolatba. Önkéntesként több mint tíz éve segíti az idősek fővárosi gyaloglóklubjaiban a minél eredményesebb gyaloglást. Vidéken nyugdíjas klubok számára tartott előadások során szervezési feladatokat lát el, a gyaloglóklubok megalakításában motivátorként tevékenykedik. Minden munkát mások javára, a közösség érdekében végez tudatosan, ellenszolgáltatás nélkül. A segítő szándék mellett az értékes tevékenység öröme, szakmai tudásának hasznosítása, valamint a közösséghez tartozás igénye is motiválja. Veleszületett adottsága a másokon való segítés, az aktív társadalmi szerepvállalás. Végig segítő közreműködő volt az OGYIK-hálózat erősítésében, Sarolta betegsége időszakában pedig kísérője a vidéki utakon. Sarolta halála után azonnal átvette a klubok edzését, vezetését, viszi tovább az örökséget.
    Lóki Tamásné, nyugdíjas senior sprinter, hazai és nemzetközi versenyek résztvevője
    Fiatalon versenyszerűen futott, de ezt követően csak jóval később kezdett ismét sportolni. Marika néni valószínűleg az ország egyetlen olyan futója, aki 86 évesen még versenyez. Igaz, „csak” rövidtávon, de még így is képes a fiatalokat megszégyenítő módon sprintelni. Véleménye szerint a sportolást bármikor el lehet kezdeni, a mozgás az egész szervezetnek nagyon hasznos, és lelkileg is sokat ad az embernek. Ezzel szeretne példát mutatni a fiataloknak, de kortársainak is. Amikor a hosszú élet titkáról kérdezik a sporton kívül a pozitív hozzáállást, a kitartást, az akaraterőt említi első helyen.
    Kiss Erzsébet, nyugdíjas testnevelő tanár
    Kisgyermek korától fogva a sport jelentős szerepet töltött be az életében. Nyugdíjazása előtt a diáksporttal, a testmozgás fiatal korban történő megszerettetésével foglalkozott. „Sportmisszionáriusi” munkájával, személyes példamutatással, könyveivel, újságcikkeivel segíti korosztálya testi-lelki egészségének karbantartását. Megannyi tapasztalattal és tudással a birtokában segít minél hosszabb és tartalmasabb életet élni az időseknek. Felhívja a figyelmet az egészséges életmód fontosságára, az időseket igyekszik kibillenteni a komfortzónájukból annak érdekében, hogy kimozduljanak a lakásukból és tegyenek azért, hogy jobban érezzék magukat. A „Mozdulj Debrecen!” aktivistája.