MOSA.hu

 • Gyere velünk! Gyalogoljunk együtt!

 • 2

  Megszűnő csatornák, vezetékek, pincék, üregek kitöltése.

 • 3

  Kis testsűrűségű, nagy viszkozitású habbeton készítése, injektáláshoz, hőszigeteléshez.

 • 4

  Utak és közművek teljes körű kivitelezése.

  Gyaloglóklubok

  Gyere velünk! Gyalogoljunk együtt!

   

  A gyaloglás bármely életkorban elkezdhető, olcsó és egyszerű sport, hasznos és tartalmas időtöltés, mindenkinek ajánlható kortól és edzettségi szinttől függetlenül.

  Monspart Sarolta

  Az Országos Gyalogló Idősklub -hálózat 2017-ben alakult, kiépítése és fejlesztése Monspart Sarolta a Nemzet Sportolója, az egykori tájfutó világbajnok ötlete és mentorálása alapján történt. Sajnos azonban hosszantartó, súlyos betegség után fáradhatatlan küzdelmei ellenére 2021 év áprilisában elveszítettük Őt.

  Volt egy ÁLMA, hogy egyszer az országban minden 60 év feletti „idősödő ember” sportolni fog! Tudta és hirdette, hogy a rendszeres testedzés elhagyhatatlan és életünket végig kíséri. Az elmúlt évtizedben a méltó minőségi idősödő kor megélésének lehetőségét segítette munkássága minden pillanatában. A Duna televízióban az Almárium című magazinműsor létrejöttét erősítette. Megálmodta és mentorálta az idősek rendszeres sportját a gyaloglást egy hálózat létrehozása révén.

  Az Országos Gyalogló Idősklub Hálózat működése több, mint öt éve dolgozik azon, hogy az országban élő nyugdíjasok egészségét megőrizze, támogatást nyújtson a fizikai és szellemi aktivitás megőrzéséhez. A Hálózat működését a 2022-ben létrejött Monspart Sarolta Egészséges Életmódért Alapítvány, mint egyik divíziója támogatja szakmailag azon azonos küldetés mentén, hogy a magyar népesség - különösen a nők és az idősek - körében az egészséges életmód kialakítását ösztönözze, elsősorban rendszeres testmozgással és kiegyensúlyozott táplálkozással.

  Évente több alkalommal országos és regionális találkozókat szervezünk, ahol a közösséghez tartozás erejét, az együtt-gyaloglás örömét élhetjük meg! Jelenleg a hálózaton belül, több mint 100 gyaloglóklub működik, átölelve így az országot, amely taglétszáma meghaladja az 1000 főt. Közösségünk dinamikusan fejlődik, a jövőképünk és küldetésünk is lépésről – lépésre erősödik. A Hálózatunkat a Kulturális és Innovációs Minisztérium – Gyermekügyi és Idősügyi Főosztály támogatja.

  Az országszerte gyalogló idősek klubhálózatba történő szervezése Monspart Sarolta, a Nemzet Sportolója, világbajnok tájfutó, az Idősek Tanácsának tagja kezdeményezésére kezdődött el 2017-ben. Elképzelése az volt, hogy összefogja és közösséggé formálja a gyaloglóklubokat, ezzel lehetőséget biztosítva a testmozgás örömének átélésére és a kortárs kapcsolatok erősítésére. Tekintettel arra, hogy ezen célok a kormányzat törekvéseivel egyezőek, a Kulturális és Innovációs Minisztérium Családokért Felelős Államtitkársága a kezdetektől tevőlegesen támogatja a hálózat kialakítását és bővítését. A gyaloglóklubok száma 2022-re a pandémia ellenére elérte a 120-at. Az alapító elhunytát követően a hálózat szervezését, bővítését a Monspart Sarolta Egészséges Életmódért Alapítvány végzi.

  Monspart Sarolta hivatásának tekintette az idősek egészséges életmódjának, rendszeres testmozgásának előmozdítását, ugyanakkor azt is látta, hogy elképzelése lehetőséget ad arra is, hogy egy jól kommunikálható, másoktól eltérő módon az idősekről pozitív képet bemutató, nem utolsó sorban a fiatal generációknak is jó példát mutató program kerüljön az érdeklődés középpontjába.

  Az OGYIK szabadidős mozgalomként működik, 2024 áprilisáig több mint 410 klub csatlakozott a hálózathoz, de a cél az, hogy mielőbb 1000 gyaloglóklubban legyen lehetőség a testmozgásra országszerte.

  Klubok számának alakulása

  2023 januárjában
  120 klub
  2023 októberében
  259 klub
  2024 áprilisában
  412 klub

  Az idősek gyaloglásának népszerűsítését a Miniszterelnökség is célul tűzte ki, 2023 évben az Aktív Magyarországért Felelős Államtitkárság Monspart Saroltáról elnevezett aktív életmód stratégiát dolgozott ki. A klubvezetők szóróanyagokat, szakmai kiadványokat, havi rendszerességgel hírleveleket kapnak, számukra klubvezetői mentornapot, illetve a hálózat egészének országos vagy regionális találkozókat rendeznek.

  Gyalóglóklubjaink országszerte

  Országos Gyalogló Idősek Klubhálózata – gyaloglo@mosa.hu

  Csatlakozz

  Amennyiben szeretnél csatlakozni egyénileg vagy klubként, ne gondolkozz, töltsd ki a csatlakozási adatlapot!

  csatlakozz!

  Amennyiben azonnal szeretnél csatlakozni egyénileg vagy klubként, ne gondolkozz, töltsd ki a csatlakozási adatlapot!

  Csatlakozz!

  Néhány hasznos cikk

  Klubhálózat

  Gyalogló idősek klubhálózata az egészség védelméért klubvezetőképző és mentor nap

  Lelkesítő

  Monspart Sarolta lelkesítője


  Emléktábla

  Emléktáblát avattak Monspart Sarolta tájfutó világbajnok tiszteletére

  Polgármestereknek

  Tisztelt Polgármester Asszony / Úr!

  Kérjük Önt, hogy települése egészségügyi és szociális ellátórendszerében, illetve a helyi civil szervezetek vezetői felé kommunikálja az egészséges életmód, és ezáltal a gyaloglás fontosságát, segítve ezzel Hálózatunk szervezetfejlesztését és egy jövőbe mutató szociális és egészségügyi koncepció kialakítását.

  Sosem késő elkezdeni!

  Köszönjük Önnek!