MOSA.hu

 • Gyere velünk! Gyalogoljunk együtt!

 • 2

  Megszűnő csatornák, vezetékek, pincék, üregek kitöltése.

 • 3

  Kis testsűrűségű, nagy viszkozitású habbeton készítése, injektáláshoz, hőszigeteléshez.

 • 4

  Utak és közművek teljes körű kivitelezése.

  2023 tavaszától a díj a Kulturális és Innovációs Minisztérium hatáskörébe tartozik (2/2023. (III. 8.) KIM rendelet a kultúráért és innovációért felelős miniszter által adományozható elismerésekről).

  Hárman vehették át a Monspart Sarolta-díj az idősekért elismerést november 17-én Budapesten, a Generációk között – Nemzedékek együttműködése a társadalom lelki egészségéért című konferencián Hornung Ágnestől, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkárától: Nagy Józsefné igazgatásszervező, Soós Ferenc kollégiumi nevelőtanár, testnevelő, maratoni versenyek résztvevője és Amberger Erzsébet járványtani szakorvos, Sopron nyugalmazott tisztifőorvosa.

  A Magyar Hírlap és a MTI részletesen beszámolt az eseményről.

  A 2023-as kitüntetettek laudációja:

  Soós Ferenc kollégiumi nevelőtanár, testnevelő. A mozgás szeretetét évtizedeken keresztül adta át a fiatal nemzedéknek, amihez saját életmódjával is példaként szolgált. Maraton versenyek résztvevője, aki a tájékozódási futást nyugdíjas korában sem hagyta abba. Monspart Sarolta előtt tisztelegve 2023-ban egyhuzamban, gyalogszerrel tette meg az Országos Kéktúra 1172 kilométerét, amellyel az idősek egészséges életmódjára, az aktivitás fontosságára kívánta felhívni a figyelmet. Valamivel több, mint két hónapos útját több ezren követték a világhálón keresztül.

  Nagy Józsefné – Marika – igazgatásszervező, Pécs Megyei Jogú Város Integrált Szociális Intézményét vezette több mint egy évtizedig. Nyugdíjasként szerzett szenior örömtánc oktatói oklevelet, a Magyar Edzők Társaságának tagja. Pécsett és a város környékén tartott örömtánc órái nagy népszerűségnek örvendenek, pozitív kisugárzása valóban örömmé teszi a táncórákat, illetve az általa szervezett tánctáborokat, más szabadidős tevékenységeket. Közösségteremtő tevékenysége számos idős ember számára teszi lehetővé a közös testmozgás átélését. Folyamatosan új utakat keres, folyóiratokban, a közösségi felületeken is hirdeti a mozgás idősekre gyakorolt kedvező hatásait.

  Dr. Amberger Erzsébet járványtani szakorvos, Sopron Megyei Jogú Város nyugalmazott tisztifőorvosa, református presbiter. Három cikluson át volt a Népegészségügyi Tudományos Társaság elnöke. A több mint öt éve alakult soproni gyalogló idősklub, a SOGYIK „arcaként” vallja, hogy a gyaloglást sohasem késő elkezdeni. Az idősek egészségmegőrzésének követeként a közösségi gyaloglást határainkon belül és kívül is népszerűsíti, a Sopronban működő négy gyaloglóklub egyikének ő a túravezetője. Rendszeresen tart ismeretterjesztő előadásokat, melyeken természetesen az egészséges életmód és a testmozgás van a középpontban.