MOSA.hu

 • Gyere velünk! Gyalogoljunk együtt!

 • 2

  Megszűnő csatornák, vezetékek, pincék, üregek kitöltése.

 • 3

  Kis testsűrűségű, nagy viszkozitású habbeton készítése, injektáláshoz, hőszigeteléshez.

 • 4

  Utak és közművek teljes körű kivitelezése.

  A Monspart Sarolta Egészséges Életmódért Alapítvány és az Országos Gyalogló Idősek Klubhálózata megtartotta június 6-án a klubvezetőképző és mentor napját a Magyar Sport Házában Budapesten.

  Az Országos Gyalogló Idősek Klubhálózat fővédnöke Novák Katalin köztársasági elnök asszony. Jelenleg a 135 klubban több, mint 1000 nyugdíjas gyalogol hetente többször rendszeresen.

  Az eseményt Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős államtitkár előadása nyitotta meg. Az államtitkár megfogalmazta, hogy 3 éven belül 15 %-ponttal csökkenteni kell hazánkban azoknak a számát, akik saját bevallásuk szerint soha nem mozognak. Ez jelenleg a lakosság 59 (!) százaléka.

  Monszpart Zsolt, a Monspart Sarolta Egészséges Életmódért Alapítvány kuratóriumának alelnöke, a rendezvény házigazdája ismertette az Alapítvány tevékenységének fókuszpontjait.

  Társrendezőként Tóth Miklós a Magyar Sporttudományi Társaság elnöke köszöntötte a közel 120 megjelent klubvezetőt. A szakmai program részeként Litkai Gergely, a Duma Színház igazgatója a fenntartható környezet segélykiáltásait fogalmazta meg. Fodor István, az Ericsson Magyarország korábbi vezetője a szervezet építés következő lépéseihez javasolt szempontokat, többek között a professzionális szervezetépítés fontosságára hívta fel a figyelmet. Oszvald Péter doktor, a Szent Imre kórház nyugalmazott intenzív osztályvezető főorvosa arra hívta fel a figyelmet, hogy egészségesen jobb, mint betegen, mit tehetünk saját egészséges életszakaszunk meghosszabbítása érdekében.

  Egervári Ágnes doktor, neurológus, a Szociális Klaszter Egyesület elnöke, a fizikai aktivitás és a szellemi frissesség megőrzésének összefüggéseiről beszélt. Eperjesi Amina, minősített coach, az európai szakmai szövetség elnökhelyettese egy kézzel fogható motivációs eszköztárat ismertetett a gyalogló klubvezetőkkel.

  Özvegy Feledy Péter, Monspart Sarolta férje személyes visszaemlékezéseivel tette még színesebbé a képzést.

  Grózli Csaba doktor, stratégiai és orvos igazgató, a Magyar Szervátültetettek Szövetségének elnöke a „Millió lépés az iskoládért” program sikereit ismertette. 200 ezernél több résztvevő regisztrált a 77 napos programban. Fekete Krisztina, dietetikus, egészségfejlesztő, Sarolta korábbi kollégája a helyes táplálkozás fontosságára hívta fel a figyelmet. Molnár Renáta a Cor-Way® Egészségprogram-módszer alapítója a hit és a mozgás kapcsolatáról tartott előadást. Toldy-Schedel Emil doktor, a Szent Ferenc Kórház főigazgatója a Kardiótanösvények betegségmegelőző és rekreációs eredményeiről számolt be.

  Az előadások sorát Türmerné Szeremi Ilona, az Országos Gyalogló Idősek Klubhálózata vezetőjének gondolatai zárták. A délelőtti és a délutáni átmozgató 5 perces edzésekről Borbély Noémi, a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakértője gondoskodott. A képzés szakmai támogatói: Aktív Magyarországért Felelős Államtitkárság; Magyar Sporttudományi Társaság és a Kulturális és Innovációs Minisztérium.

  forrás: Gondola

  A mentornap videófelvételei

  1.rész

  A Monspart Sarolta Egészséges Életmódért Alapítvány és az Országos Gyalogló Idősek Klubhálózata 3. Klubvezetői Mentor Képzése 2023. június 6-án a Magyar Sport Házában. 1.rész

  Közzétette: MSTT - Magyar Sporttudományi Társaság – 2023. június 14., szerda
  2.rész

  A Monspart Sarolta Egészséges Életmódért Alapítvány és az Országos Gyalogló Idősek Klubhálózata 3. Klubvezetői Mentor Képzése 2023. június 6-án a Magyar Sport Házában. 2.rész

  Közzétette: MSTT - Magyar Sporttudományi Társaság – 2023. június 14., szerda
  3.rész

  A Monspart Sarolta Egészséges Életmódért Alapítvány és az Országos Gyalogló Idősek Klubhálózata 3. Klubvezetői Mentor Képzése 2023. június 6-án a Magyar Sport Házában. 3.rész

  Közzétette: MSTT - Magyar Sporttudományi Társaság – 2023. június 14., szerda