MOSA.hu

 • Gyere velünk! Gyalogoljunk együtt!

 • 2

  Megszűnő csatornák, vezetékek, pincék, üregek kitöltése.

 • 3

  Kis testsűrűségű, nagy viszkozitású habbeton készítése, injektáláshoz, hőszigeteléshez.

 • 4

  Utak és közművek teljes körű kivitelezése.

  Dr. Juhász Roland, a Kormányzati Szolgáltató Központ Nonprofit Kft ügyvezetője és Monszpart Zsolt, a Monspart Sarolta Egészséges Életmódért Alapítvány kuratóriumi elnöke május 28-án együttműködési megállapodást írtak alá. Az aláírás sajtó nyilvános bejelentésére a Normafánál, Monspart Sarolta tájfutó világbajnok, a Nemzet Sportolója, 14 szeres magyar tájfutó bajnok tiszteletére 2023-ban ültetett emlékfánál került sor.

                                                                 

  A kapcsolat felvételre már tavaly év közepén sor került és októbertől a Mosa Alapítvány által rendezett gyalogló találkozókon, konferenciákon a Gondos Óra programot kezelő Szolgáltató Központ vezetője rendszeresen bemutatja a Gondos Óra Program előnyeit. 65 év felettiek igényelhetik, ez egy karóra, vagy nyakban is hordható eszköz, amely segélyhívásra alkalmas. Amennyiben a Gondos Óra tulajdonosa rosszul lesz, egyetlen gombnyomással tud segítséget hívni. Ez lehet akár egy közeli hozzátartozó, akár a diszpécser központ segítségével egy szakorvos, esetleg a mentő.
  Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos úr támogatásával az Alapítvány rendszeresen szervez tájékoztató programokat, amelyen az időseket gyalogolni invitáljuk. A rendszeres mozgás időskorban késleltetheti bizonyos időskori betegségek megjelenését és meghosszabbíthatja a fájdalom mentes, minőségi időskori éveket.

  Mind a Gondos Óra Program, mind az Alapítvány célja, hogy gondoskodjon az idősekről. Minőségi időskori éveket élhessenek meg a nyugdíjasok. Ennek egyik eleme a biztonság, amelyet a Gondos Óra mögötti ingyenes gondoskodás biztosít, a másik eleme a rendszeres mozgás, amely az időskorban gyógyszer helyett ajánlható.