MOSA.hu

 • Gyere velünk! Gyalogoljunk együtt!

 • 2

  Megszűnő csatornák, vezetékek, pincék, üregek kitöltése.

 • 3

  Kis testsűrűségű, nagy viszkozitású habbeton készítése, injektáláshoz, hőszigeteléshez.

 • 4

  Utak és közművek teljes körű kivitelezése.

  A sokak által ismert és méltán kedvelt Millió Lépés applikációban idén ősszel az iskolák mellett a Gyalogló Idős Klubok versenyét is meghirdette Révész Máriusz, az Aktív Magyarországért Államtitkárság vezetője.

  Nem kis feladattal néztek szembe a nagyik – akiknek a gyaloglás mellett az online világ kihívásainak is meg kellett felelniük -, amikor regisztráltak klubjukkal a Millió Lépés applikációba.
  A verseny célja az volt, hogy a résztvevő iskolák és idős klubok 10 héten át a napi lépéseket összesítve minél többször tegyék meg az országos kékkörnek megfelelő távolságot. A táv nem rövid, hiszen hazánkat ezeken a turistaútakon 2584 km megtételével járhatjuk körbe – akár a saját településünkön lépegetve.
  A szenioroknak első alkalommal meghirdetett játékos kihívásra a Monspart Sarolta Egészséges Életmódért Alapítvány által patronált idősklubok szép számmal regisztráltak az ország minden részéből, kisebb és nagyobb településekről egyaránt.

  Több, mint tucat kör megtételével végül a Kovács Kriszta vezette budapesti 17. kerületi MAKKA Szabadidősport Egyesület tette meg a legnagyobb távot, így ők lettek a bajnokcsapat a gyalogló idősklubok között. Legnagyobb létszámmal a 146 fős (János)Hidai Cammogó Gyalogló Klub nevezett, ők a második helyen végeztek közel 12 körrel. A Dabasi Világjárók is feljutottak a dobogóra közel 10 és fél körrel, és éppenhogy lecsúszott onnan a negyedik igen aktív szenior csapat, a (Salgó)Tarjáni Szabadidősport Klub Nordic Walking szenior klubja.
  Az élen végzettek mellett azonban azokat is ki kell emelni, akik kisebb létszámmal, de igen nagy aktivitással vettek részt a 10 hetes gyalogló programban.
  Az egy fő által megtett legtöbb kilométert egy két személyes csapat teljesítette, a Korik Pálné, Vera vezette Normafa-Margitsziget Gyalogló Klub.
  A lépések gyűjtögetése folytatódik, s hamarosan új versenyen mérhetjük össze akaraterőnket, kitartásunkat és aktivitásunkat. Továbbra is várjuk klubok és egyének jelentkezését, akik csatlakoznak a Monspart Sarolta által megálmodott Országos Gyalogló Idős Klub hálózathoz – ők a mosa.hu honlapon regisztrálhatnak.

  Gratulálunk minden résztvevőnek!
  A jutalom, közel 200 pár nordic walking bot átadására a 21. nyertes csapatnak 2023. december 19-én 14:00-kor sajtótájékoztatóval egybekötött eseményen kerül sor a Magyar Sportok házában.

  A sajtótájékoztatót a Magyar Sporttudományi Társaság és a Monspart Sarolta Egészséges Életmódért Alapítvány szervezte, Monszpart Zsolt, az Alapítvány Kuratóriumi elnöke moderálásával.